Волен Сидеров е арестуван за 24 часа

15 Април 2020
0 924

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров се яви с адвокат в столичната полиция, пише Mediapool. По-рано през деня той бе обявен за общодържавно издирване, за да му бъдат повдигнати обвинения. От МВР твърдят, че Сидеров не е бил открит на известните му адреси. Часове по-късно политикът сам се яви в полицията заедно със защитник, телевизионен екип и обичайната си група сподвижници от партията. Сидеров е арестуван за 24 часа. Не е ясно дали прокуратурата няма да му наложи 72-часов арест.

Сидеров бе привикан в СДВР във вторник. Там обаче той отказа да предостави лични документи с обяснението, че бил призован като свидетел, а разследващият полицай опитал да му повдигне обвинения. Сидеров си тръгна, а след това бе разпоредено принудителното му довеждане. В сряда обаче полицията не го е открила на нито един от известните му адреси. Затова бе обявен за издирване.

От няколко дни полиция и прокуратура се опитват да повдигнат на бившия депутат и настоящ общински съветник две обвинения. Сидеров е разследван за подбудителство към престъпление заради призива му хората да излязат масово на Великден и да покажат, че Бог е над Мутафчийски. Това изявление все още стои на фейсбук страницата на политика.

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

В предаване на партийнат телевизия “Алфа” Сидеров заяви: “Моят избор е да отидем и да покажем на деня Възкресение Христово, Великден, както го нарича народът, да отидем, да излезе народът, аз бих искал народът да излезе и да отпразнува тоя празник като народ. И да каже: За нас не е важен ген. Мутафчийски, щабът или някакви измислени герои от властта, за нас е важно ние да се поклоним на господа и да кажем “Христос Возкресе”.

Лидерът на “Атака” ще бъде обвинен и в опит да попречи да му се връчи призовка. Срещу него е образувано и трето дело – за заплаха срещу разследващи.

Обявеният за общодържавно издирване Волен Сидеров се яви сам (снимки)

То е заради две изказвания: “Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!” и “Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!” Думите са изречени, след като политикът обяснява как двама прокурори, които са му повдигали обвинения през годините, са починали от болест.

Източник: Mediapool

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции