Следва: Български ме...

Данни на СЗО сочат, че коронавирусът в Испания забавя темпото, но дали е така? (снимки)

08 Април 2020
0 952

Според “Световната здравна организация” коронавирусът в Испания “забавя темпото”, въпреки покачващия се брой смъртни случаи и инфектирани, пише DailyMail.

Нови 6180 случая, сред които 757 починали за днешния ден, бележат най-високите нива за последните четири дни. Сред новите случаи 1981 са от региона на Мадрид, а други 1324 са от Каталуня – двете области най-силно засегнати от пандемията в страната.

Според Мария Хосе Сиера, заместник-началник по спешните случаи в здравеопазването “важното е да видим тенденцията и натрупаните данни“. Тя смята, че данните от вторник включват някои забавени бройки от уикенда.

Испания е в извънредно положение от 14 март и премиерът на страната Педро Санчез заяви, че мерките може да продължат до 26 април. Подобно на много страни и тук хората биват тествани за антитела с цел тези от тях, които имат имунитет, да могат да се върнат на работа.

Според специалистите, за да бъдат премахнати ограниченията, обсегът на тестовете трябва да бъде разширен, за да се изследват преносители, които имат леки или никакви симптоми.


Министърът на здравеопазването Салвадор Ила заяви, че 60 000 произволно избрани хора ще бъдат тествани за три седмици, за да се прецени разпространението на вируса.

Тринадесет от 17-те региона на Испания са регистрирали повече смъртни случаи от обикновено по това време на годината. При 11 от тях извънредните смъртни случаи не се обясняват напълно с коронавирус.

В централния район Кастилия Ла Манча между 15 март и 3 април са починали с около 15 000 души повече от същия период предходни години, но по-малко от 1000 смъртни случаи от коронавирус са регистрирани през тези три седмици.

Здравният министър Ила счита, че отчитането на Испания за въздействието на пандемията е сред най-строгите в Европа.

Защо коронавирусът срази Испания

„Всеки, който бъде тестван положително за коронавирус и умира, е човек, считан за починал от коронавирус“, заяви той и добави, че е разговарял със здравните власти в Кастилия Ла Манча, и заключи, че щом данните се основават на това определение, следователно са верни.

Степента на смъртност в Испания от 9,9 на сто означава, че около един на всеки десет души с Covid-19 е починал от болестта.

Вижте във видеото как изглежда делничният живот в Испания!

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции