Следва: В Сливен и Ка...

Оперна певица разплака жители на Барселона с изпълнението си по време на карантината (видео и снимки)

19 Март 2020
0 648

Оперна певица разплака съседите си в квартал на Барселона с пеенето си от балкона по време на карантианата в Испания, пише DailyMail.

Сопраното Бегона Алберди изпълни песента от прозореца на апартамента си в изискания квартал Ешампл в Барселона обещавайки да продължи с изпълненията си всяка вечер.

56-годишната прима е под карантина със съпруга си, след като страната затвори границите си в неделя.

От видеото личи екзалтацията на хората, изпълнили балконите на домовете си, докато мощният глас на Алберди изпълва въздуха.

Клипът завършва с оглушителни аплодисменти от стотиците апартаменти наоколо.

Италианци борят коронавируса с песен от балкона (видео)

Подобни кадри се появиха по-рано от блокирания Рим в Италия, а също от Неапол и Милано. На всички записи се вижда как италианците пеят, затворени по домовете си.

Алберди, която се представя на сцената вече повече от 30 години сподели:

„Беше към 20 часа и съседите тъкмо бяха излезли по балконите да аплодират медицинските работници. В този момент реших да ги зарадвам с нещо. Беше толкова трогателно да ги видя всички наоколо.”

Приятел на певицата ѝ обърнал внимание, че клипчета от изпълнението ѝ са се появили в социалните медии и хората искат да чуят изпълнението и през деня.

„Това е прекрасно! Ще продължа да пея по една песен всяка вечер докато трае карантината”, завила тя. „Пяла съм 273 пъти в The Gran Theatre del Liceu в Барселона, а ето че станах известна с пеенето си от прозореца.

Обявиха извънредно положение в Испания, а хората в Мадрид аплодират лекарите от балконите си

Голяма част от Европа се затвори под карантината в опит да овладее огнището на коронавирус, който разболя най-малко 69 830 човека и отне живота на 3000.

Източник: DailyMail

Снимки: NewsFlash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции