<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=63621" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 44 са новите с...

Ангел Кунчев: Коронавирусът ще се самоограничи, но още нищо не е свършило (видео)

10 Май 2020
0 2290

“Ще има самоограничаване на инфекцията с коронавирус, рано или късно. Никой не може да каже кога ще се случи”, каза пред Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

Според него, самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. Само че компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество не е правилно.

44 са новите случаи на Covid-19 у нас, има ново огнище в Благоевградско (видео)

“Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията. Определено не е край. В България имаме привилегията да видим различните картинки. Ако в страната се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия. Няма да е италианският вариант, нито нюйоркския, но ще бъде много тежко“, каза още Кунчев. 

Ангел Кунчев: Коронавирусът ще се самоограничи, но още нищо не е свършило (видео)

По неговите думи, ситуацията във Видин може да се повтори в други райони в страната.

„В края на краищата ние ще ограничим инфекцията, но това ще стане по-бавно и с по-много жертви“, обясни главният държавен здравен инспектор.  

Ангел Кунчев: Коронавирусът ще се самоограничи, но още нищо не е свършило (видео)

„Това, което правим, се отразява на бройката на заболелите след 1 седмица. Ако позволим на по 20-30-50 души да се събират по заведения, това неминуемо ще доведе до пламаване на нови огнище и налагане на нови рестрикции“, предупреди специалистът. 

Източник: Нова тв

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции