<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пълна каша с ...

Ангел Кунчев: Новите огнища на коронавирус у нас не налагат връщане на ограниченията (видео)

06 Юни 2020
0 2305

Новите огнища на коронавирус у нас могат да се ограничат без прибягване до крайни мерки като налагане на пълна карантина и поставяне на КПП-та, заяви пред Нова главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според думите му голяма част от новозаразените през последното денонощие са съсредоточени в три населени места – в Сърница, Самоков и Сливен. Изследванията там са проследили широк кръг от контактни лица.

Ангел Кунчев: Новите огнища на коронавирус у нас не налагат връщане на ограниченията  (видео)

„В Самоков взехме 50 проби, в Сърница  – близо 100, в Сливен също правим масов скрининг на граждани, които са минали през отделението, в което има заразени медици и работещите в болницата“, обясни Кунчев.

Той посочи, че има риск от поява на нови огнища, тъй като в Сърница се събират хора от три различни области. В хотелите и къщите за гости там са отменени резервациите. Общината, РЗИ – Пазарджик и полицията оказват съдействие за ограничаване на заразата.

Ангел Кунчев: Новите огнища на коронавирус у нас не налагат връщане на ограниченията  (видео)

Кунчев е категоричен, че увеличаването дневния брой новоустановени заразени трябва да насочва вниманието на хората върху факта, че вирусът продължава да циркулира. „Мерките, които прилагаме за неговото ограничаване, все още са актуални“, каза още главният държавен инспектор.

Пълна каша с данните за заразените още в първия ден без брифинг на Щаба (Коментарът на “Господарите”)

Доц. Кунчев коментира и грешката с данните за новите случаи като каза, че объркването идва от многото данни, които обслужват хората, които обновяват информацията, както и наличието на две паралелни системи за отчитане на новозаразените.

Източник: Нова

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции