<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=94007" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бащата Хари М...

Английски фенове искат финала на Евро 2020 да се преиграе

14 Юли 2021
0 1878

Емоциите около УЕФА Евро 2020 не стихват за пореден ден след края на първенството. Английски фенове са стартирали петиция за преиграване на финала с Италия, който “Трите лъва” загубиха след изпълнение на дузпи, пише БНТ.

В нея са се подписали близо 110 хиляди привърженици на английския национален отбор, недоволни от съдийството на главния рефер Бьорн Кайперс в мача за европейската титла.

Италия победи Англия след дузпи и стана шампион на Евро 2020

На Острова смятат, че нидерландският съдия не е свирил с еднакъв аршин, като посочват ситуацията, в която Джорджо Киелини задържа за фланелката Букайо Сака. За нарушението си бранителят получи жълт картон, а местните фенове на Англия смятат, че италианецът е трябвало да бъде изгонен.

Английски фенове искат финала на Евро 2020 да се преиграе

“Мачът на 7.07.2021 година изобщо не беше честен. Италия получи само жълт картон за влачене на играчи на Англия като роби. След всички блъскания, дърпания и ритници на Италия все пак ѝ беше позволено да спечели? Това определено е пристрастно решение. Италия трябваше да получи червен картон за начина на игра, а мачът да се реферира от безпристрастен съдия. Това изобщо не беше честно”, се казва в петицията на сайта Change.org.

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции