<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=96985" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разследват с...

Афганистански жени в Кабул дръзнаха да протестират срещу режима на талибаните (видео)

18 Август 2021
0 3902

Четири жени смело излязоха на протест в Кабул срещу повторното овладяване на Афганистан от талибаните, виждаме от кадри, разпространени в Twitter.

Няколко клипа се появиха в различни профили на социалната мрежа, в които жени с хиджаби държат в ръцете си плакати и скандират за запазване правата на жените и момичетата, и да не бъдат ограничавани да посещават училище при завръщането на талибаните на власт в страната.

“Никоя сила не може да игнорира и задуши жените. Всички наши постижения през годините не трябва да бъдат компрометирани и нашите основни права!”, пишеше на един от постерите.

Талибаните дадоха първа пресконференция, обещаха да не търсят реванш (видео)

Това се случва, след като силите на талибаните взеха контрол над столицата Кабул и страната само за часове при изтеглянето на американските военни сили.

Афганистански жени в Кабул дръзнаха да протестират срещу режима на талибаните (видео)

Какво очаква жените в Афганистан при властта на талибаните

Въпреки опасенията, че след овладяването на страната те ще смажат правата на жените, от управлението на талибаните са заявили, че възнамеряват да допуснат повече представителки на нежния пол във властта.

Кадри: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции