<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полцаи в Майо...

Бедните хора в Индия се страхуват, че гладът ще ги убие преди коронавируса (видео и снимки)

25 Март 2020
0 1171

Индия бе поставена под карантина с цел да се спре заразата от коронавирус. Хората бяха принудени да си останат по домовете, но за мнозина, които работят на надница в страната, тази мярка не е опция, пише BBC.

Едно от местата, където стотици хора се събират да търсят работа в строителството е Ноида, предградие на Делхи. Едно от кръстовищата в квартала е гореща точка за бранша, където предприемачите набират работна ръка. Но след влизането в сила на строгите мерки, районът е празен и тих.

Рамеш Кумар, пристигнал тук от щата Утар Прадеш, казва: „Вече няма кой да ни наеме, но ние рискуваме и се надяваме”.

„Обичайно печеля по 600 рупии (8 долара) на ден и с тези пари храня себе си и още пет души вкъщи. Само след няколко дни ще останем без никаква храна. Знам, че коронавирусът е опасен, но не мога да гледам как децата ми гладуват”, споделя той.

Милиони други надничари са в подобно положение. Обявената във вторник карантина от премиера Наренда Моди означава за тях да нямат никакви доходи в следващите три седмици. А мнозина ще закъсат за храна още в следващите няколко дни.

Бедните хора в Индия се страхуват, че гладът ще ги убие преди коронавируса (видео и снимки)

Към момента случаите на заразяване с Covid-19 в страната са над 500, а 10 човека са починали.

Няколко регионални правителства, включително това на Утар Прадеш, на Керала, както и на столицата Делхи обешават директни парични преводи в сметките на работници като Рамеш. Премиерът на страната лично е обещал да помогне на работещите на дневна надница, засегнати от карантината.

По данни на Международната организация на труда, най-малко 90% от работната сила в страната е заета в сивия сектор. Такива са охранителите, чистачи, чистачки на рикши, улични търговци, сметосъбирачи и домашни помощници. Мнозинството от тях няма да получат пенсии, нямат медицинска или друга застраховка, както и банкови сметки или лични спестявания.

„Правителствата трябва да действат светкавично, защото ситуацията се променя ден за ден”, заявява бившият министър на Утар Прадеш. „Трябва да предоставим обществени кухни за храна на нуждаещите се, както и пари и продукти от първа необходимост, тъй като властите вИндия не са се изправяли с подобно предизвикателство досега.  

Бедните хора в Индия се страхуват, че гладът ще ги убие преди коронавируса (видео и снимки)

Вижте във видеото какви мерки взимат властите спрямо онези, които не спазват ограниченията за излизане по улиците!

Източник: BBC

Видео: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции