<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24721" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Близалки с опиат се появиха след друсаницата

12 Януари 2017
0 3931

След като преживяхме шока с наличието на упойващо вещество в лютеницата, сега на дневен ред са притесненията за близалките. Криминалогична лаборатория ще изследва „зелена“ близалка, които е била закупена от бургаски ученици.

 

Млади бургазлии подадоха сигнал за близалките първо до местния общински Съвет по наркотични вещества. Близалката се продавала в онлайн магазин, както и в търговската мрежа в страната. От Областната дирекция по безопасност на храните са издирвали и още близалки в магазините, но в мрежата вече ги няма. В описанието на продукта е записано, че има 100% масло от коноп. То не е забранено, легална хранителна добавка е и е полезна, уточнява началникът на дирекцията Георги Митев.

 

ВИЖТЕ В КОЯ МАРКА ЛЮТЕНИЦА СА ОТКРИТИ УПОЙВАЩИ ВЕЩЕСТВА?

 

Въпреки това предстои да бъде извършен анализ дали не се съдържа и наркотично вещество – делта–9–тетрахидроканабинол.

 

От Агенцията по храните призовават да се намеси и Комисията за защита на потребителите, тъй като се рекламира дрога – на опаковката има листо на канабис. Управителят на фирмата "Абсолют" ООД Николай Илиев, чиято собственост са сайтът и магазинът в Пловдив, каза, че в продукта се съдържа масло от обикновен коноп, което е без психотропни свойства и не застрашава здравето на хората.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции