<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=65172" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Васил Божков ...

Божков: Гешев ще бъде съден лично за вредите по колекцията от антики

28 Май 2020
0 5030

Васил Божков отправи нова порция обвинения към държавата за изземането на колекцията му от антики.

В днешния си сутрешен пост във Фейсбук, бизнесменът, който има 18 обвинения от българската прокуратура и се укрива в Дубай, призова на съд виновниците за вредите по колекцията.

Васил Божков е със 7 нови обвинения, сред тях поръчка на четири убийства и опит за изнасилване

Той заяви, че e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции. Божков се зарече още, че главният прокурор Иван Гешев ще бъде лично съден за това деяние.

Божков: Гешев ще бъде съден лично за вредите по колекцията от антики

Ето какво написа бизнесменът:

“За разлика от Прокуратурата в лицето на Главния прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово-издържани обвиния.

Хагската Конвенция от 1954 г. и Конвенцията за Защита на Световното културно наследство от 1972 г. криминализират действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“.

Като последствие от незаконното изземаване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции.

Освен това лично ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“.

Новият пост на Божков: телефонната палата е запорирана заради “приходите на несъществуващ музей”

По-рано Божков обяви, че един ритон от иззетата му антична колекция е обявен за продажба на свободния пазар. Той алармира още, че сградата на телефонната палата, която е негова собственост, е запорирана заради “приходите на несъществуващ музей”.

Източник: Фейсбук – Васил Божков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции