<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57455" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петролът рек...

Боил Банов: Не е целта да фалират кина и театри, а да не стане като в Италия (видео)

10 Март 2020
0 1810

Министърът на културата Боил Банов отговори на искането за оставка от страна на театралните и кино дейци заради спирането на културните и спортни събития покрай коронавируса.

„В работата си не решавам нищо спонтанно. Много обмислено е това предложение и то е свързано с дублирането на двата вируса. Грип Б, заради който учениците са във ваканция в момента и който се съчета с първи случай на коронавирус – тези мерки са задължителни и най-адекватни”, обясни той пред Нова тв.

Отменят се всички културни и спортни събития в цялата страна заради коронавируса

„Аз не издавам заповедта за това кой трябва да бъде санкциониран. Това е работа на здравните органи. Вероятно РЗИ могат да проверят и да реагират. Грип Б е ключът. При поява на коронавирус и грип от тип Б тези мерки за задължителни, адекватни и безспорни. Когато грипната вълна отмине, мерките ще се преразгледат. Съчетанието на тези два вируса прави опасността много голяма. Здравето на хората е на първо място. Не е целта да фалират културни институции, а да не стане като в Италия. Целта е превантивно да отблокираме поне единия вирус”, каза още Банов.

Той апелира към всички да се съобразят с мерките, които според него няма да траят дълго.

Според него театрите няма да бъдат лишени от нищо и те ще имат възможността да наваксат.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции