<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=74894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво е общот...

Бойко Борисов: И през ум не ни минава да затваряме София (видео)

04 Октомври 2020
0 3078

Правителството не смята да връща тежките противоепидемични мерки по подобие на някои европейски столици, обяви в неделя премиерът Бойко Борисов.

“Затова пък ще увеличи бюджета на здравеопазването с традиционния за сектора половин милиард и в кризисната 2021 г., когато се очаква дефицит. 460 млн. лв. повече пари за здравеопазване са предвидени в новия бюджет”, заяви Борисов, който посети Габрово, разгледа новата църква и видя язовира, който захранва региона.

Бойко Борисов: И през ум не ни минава да затваряме София (видео)

“Предполагам как се чувстват хората, като гледам как се затваря Мадрид, например. Представете си да излезем и да затворим София в пълна карантина – не ни минава и през акъла”, коментира Борисов.

“Въпреки че сме заявили, че няма да го правим, хората все пак това ги тревожи. Главоломно се вдига ръстът по цяла Европа, затова е важно да се обяснява какво правим, за да преминем през този ужас”, добави премиерът.

Бойко Борисов: И през ум не ни минава да затваряме София (видео)

Борисов предположи, че коронавирусът няма да изчезне скоро. Той припомни, че са увеличени с 30% заплатите на социалните работници, които имат повече ангажименти заради пандемията. Борисов посочи колко е важно да не се вдига броят на заразените с Covid-19 и апелира към кметовете да продължават да вземат необходимите мерки.

“Не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система”, коментира той и допълни, че затова са предвидени и повече средства за здравеопазване в следващия бюджет.

Според него е важно да се пази и психическото здраве. Премиерът припомни още, че с Бюджет 2021 и че се увеличават и заплатите на учителите, което ще струва допълнителни 360 млн. лв. “Недоволни винаги има и, като могат да си изразяват недоволството, значи има демокрация”, заяви Борисов по повод антиправителствените протести.

“Ние сме живели във време, когато родителите на сегашните демократи ни смазваха, виц не можеше да кажеш за Тодор Живков и за партията”, добави той. Борисов се пошегува, че след като е гледал дебата в САЩ – какви са политическите речи и с какви епитети се замерват, се е успокоил, че всъщност и в България е нормално политиците да се обиждат по този начин.

Източник: Mediapool

Видео и снимки: Facebook/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • jana

    04 Октомври 2020

    ББорисов, кога си ти? Когато пазиш БКП-книжката, или когато хленчиш, че си бил пионерче?

Реакции