<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57623" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Софиянката с ...

Бойко Борисов: Коронавирусът е като война, светът не е подготвен (видео)

11 Март 2020
0 3337

Бойко Борисов сравни ситуацията с новия коронавирус като война и посочи, че нито една държава в света не е подготвена за случващото се. На заседание на Съвета за сигурност преди минути той обяви, че според някои специалисти пикът на заразата ще е през септември месец. Също така е спорно дали топлото време би спряло вируса.

По думите му, в България се засилват предпазните мерки, очакват се и доставки на маски, калцуни и предпазни облекла. Най-общо казано, държавата се разделя на две – области със зараза и със съмнения за зараза и области, които до момента не са засегнати.

Софиянката с коронавирус е в тежко състояние, още 7 случая чакат да бъдат проверени днес (видео)

Премиерът препоръча областните управители и кметовете сами да преценят какви да бъдат мерките във връзка с кино прожекциите и театрите. По думите му, културни събития вероятно ще се провеждат, ако прожекциите и представленията се разредят и ако хората се настаняват през седалка.

Местните власти трябва да преценят сами и как да протичат учебните занятия.

Борисов заяви, че няма място за паника и истерия и посочи, че презапасяване с хранителни продукти не е необходимо. Според него, складовете на магазините в България и в Европа са заредени за седмици напред с храна, има и вода.

Потвърдени са 2 случая на коронавирус в София, заразените у нас стават общо 6, съобщи Бойко Борисов (видео)

„Язовирите се пълнят горе-долу, предстои и 72-часова проба на новия водопровод в Перник“, отбеляза министър-председателят.

„Всеки да си върши работата и да сме крепки българи“, каза още Борисов.

Видео: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции