<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61361" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разследване ...

Бойко Борисов: Ще кандидатстваме отново за чакалнята на еврозоната (видео)

10 Април 2020
0 3081

“Не трябваше да се огъвам за чакалнята на Еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатсвтаме отново за еврозоната. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Ще кандидатстваме в Еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Днес той беше на посещение на шивашки цех в Хасково, който е произвел предпазни маски за защита от коронавируса. 

“Дойдох да благодаря на хората, защото това е фирмата, която предлага най-доброто качество. Освен че не са съкратили работници и са вдигнали заплатите, пред тях се отваря и голям пазар. Прекрояваме икономиката”, обясни Борисов.

По неговите думи, ще се отпускат средства за самотните майки.

“За това обикаляме и преструктурираме. За да могат хората да си хранят децата. С финансовия министър, Сачева и Дончев ще обсъдим по какъв начин самотни майки да получат средства, за да си издържат децата”, каза Борисов.

По неговите думи, зеленият коридор за тировете действа безпроблемно.

Министър-председателят отказа да коментира въпроси на журналисти относно отношенията му с президента Румен Радев и съвместната им работа. Той само обвини държавния глава, че е излъгал в интервю относно наложеното вето на две точки от закона за извънредното положение.

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции