<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64399" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев: ...

Борисов: От 1 юни отваряме границите с Гърция и Сърбия без карантина (видео)

19 Май 2020
0 2522

„От 1 юни пускаме движението между България и Гърция без карантина“, обяви на брифинг министър-председателят Бойко Борисов. По-рано днес той заседава онлайн с лидерите на Гърция, Румъния и Сърбия. Целта на четиристранната среща беше облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в условията на пандемията от Covid-19.

Борисов уточни, че от 1 юни движението между България и Сърбия също ще се осъществява без задължителна 14-дневна карантина след попълване на двустранни декларации.

“На границите ще има декларация, семпла, с трите имена, в която ще пише: нямам симптоми, не съм под карантина, запознат съм със съответната епидемиологична обстановка и пътувам на собствен риск. Трябва да се впише и телефон за контакт”, обясни той.

Борисов: От 1 юни отваряме границите с Гърция и Сърбия без карантина (видео)

“Румънският парламент, тъй като знаете, че румънското правителство е в оставка, в малцинство, истински се надяваме с надежда и от тримата нас – от мен, Вучич и Мицотакис, се надяваме да вземат решение, което е в унисон с решенията, които взехме трите държави, така че да махнем 14-дневната карантина и с Румъния, която спъва доста от работата в момента”, каза премиерът.

Борисов каза още, че на 1 юни предстои физическа среща на четиримата лидери във Варна.

По думите му активно се водят разговори с Австрия и с Германия.

Министър-председателят обяви още, че Гърция ще приема чужди туристи от 15 юни.

“Трябва да се научим да живеем с вируса. Предупрежденията, които валят към нас, са от достатъчно сериозни институции”, посочи също той.

“От 1 юни можем да мислим да отваряме и ресторантите”, добави премиерът Бойко Борисов.

От 25 май пък отпада карантината за всички международни шофьори.

Борисов: От 1 юни отваряме границите с Гърция и Сърбия без карантина (видео)

Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде (видео)

Що се отнася до поредната порция критики на президента Румен Радев, който каза, че откакто управлява ГЕРБ, смъртността се увеличава, Борисов коментира:

„Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше и президент, и премиер, и единственото, с което запомнихме тези 3-4 месеца беше скоростното желание да се похарчат милиарди за „Грипените“, липсата на над 100 милиона в митниците вследствие на бума на контрабандата по време на това управление. И никога не сме си позволили такъв тон и квалификации“, допълни премиерът.

Министър-председателят коментира и позицията на вицепрезидента Илияна Йотова, която заяви, че ген. Мутафчийски е бил скрит. Гледах я много внимателно. Аз му викам: “Къде си, бе човек?”. А той срещу мен. Пием кафе и гледаме Тодор. Тя казва: “Вижте какво направи той с него – скри го. Такива работи. Такива лъжи. Тя казва “ние заедно трябва да излезем от кризата. Е, това ли е заедно”, попита Бойко Борисов.

Миролюба Бенатова вбеси генерал Мутафчийски (видео)

Премиерът защити ген. Мутафчийски по повод неговото избухване пред журналиста Миролюба Бенатова, заявявайки, че и той си изпуска нервите понякога и че началникът на ВМА е много добър специалист.

Видео: Нова тв

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции