<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59097" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

Борисов: президентът не предлага никакви мерки за справяне с коронавируса (видео)

22 Март 2020
0 1880

Борисов коментира ветото на президента Радев върху част от текстовете в Закона за извънредното положение, предаде Нова телевизия.

“Президентът услужливо пропусна да каже, че предложението срещу спекулата при цените на основни стоки в Закона за извънредното положение беше на БСП. Те дори заплашиха да излязат от залата, ако не гласуваме тази мярка и ние я гласувахме”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар на наложеното от президента Румен Радев вето върху част от текстовете в Закона за извънредното положение.

Министър-председателят припомни, че преди броени дни представители на всички институции и партии са се “съгласили с това, че мерките, които влиза българското правителство са най-добрите и навременни в цяла Европа”.

„Първата ни задача е да защитим живота на хората. Който се заиграе със страховете им, губи”, заяви Борисов. 

Премиерът обясни още, че единственото, за което евентуално ще се използва армията, е да върши работата на полицаи и пожарникари, в случай че техният състав временно намалее.

“Най-лесно е да отворим резервите на държавата. Но никой не знае колко дълго ще продължи кризата. Нека като видим за колко време ще е тази гадост – 1-2-3 месеца ли ще е? Тогава ще извадим пари за засегнатите”, поясни Борисов.

Източник: Нова телевизия

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции