<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64461" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стивън Кинг о...

Бразилия вече е на трето място в света по брой заразени с Covid-19

20 Май 2020
0 2059

Бразилия вече е на трето място в света по брой заразени с коронавирус, сочат официални днани, цитирани от Daily Mail.

С 254 220 потвърдени случая, тя вече изпревари Великобритания, Испания и Италия през последните 72 часа в списъка на общите инфекции и изостава само от САЩ (1,5 милиона) и Русия (290 000).

Бразилия е регистрирала 16 792 смъртни случая от COVID-19 и е на шесто място по жертви в света.

Миналия месец експерти в два от водещите университети в страната заявиха, че липсата на достатъчно тестове може да означава, че реалните цифри са 15 и повече пъти по-високи от тези, декларирани от Министерството на здравеопазването.

Бразилия вече е на трето място в света по брой заразени с Covid-19

Голямата южноамериканска страна с население от 210 милиона души е разкъсвана от политическа битка за това как да се отговори на вируса. Крайнодесният президент Жаир Болсонаро сравнява вируса с „малък грип“, осъжда „истерията“ около него и призовава страната да работи на пълни обороти, за да се избави от икономическия крах.

Бразилският президент заяви, че няма да почувства нищо, ако се зарази с коронавирус

Бразилия вече е на трето място в света по брой заразени с Covid-19

Държавните и местните власти обаче до голяма степен призовават гражданите да останат вкъщи и да се придържат към социално дистанциране. Това решение е подкрепено от Върховния съд, който даде последната дума по въпроса.

Сега Болсонаро търси третия си министър на здравеопазването от началото на пандемията. Той уволни първия, след като му противоречи публично за оставането у дома. Вторият подаде оставка миналата седмица след по-малко от месец на работа.

Междувременно болниците в няколко области от страната работят опасно близо до пълния си капацитет, а най-засегнатите градове започнаха да погребват жертвите в масови гробове.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции