<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=63842" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Tрикини" - бан...

Браян Адамс обвини Китай за коронавируса и консумирането на месо от прилепи в яростен пост (видео и снимки)

12 Май 2020
0 1671

Рок певецът Браян Адамс отправи нападки към Китай заради коронавируса и консумацията на месо от прилепи в седмицата, в която той трябваше да изнесе концерт в Royal Albert Hall в Лондон, но събитието бе отменено заради пандемията, пише Guardian.

Певецът представи акустично изпълнение на песента „Cuts Like A Knife” в Instagram  с пост, в който казва следното:

„Тази вечер трябваше да даде началото на серия от концерти в Royal Albert Hall, но благодарение на някои шибани прилепоядни, животнопродавни алчни копелета, които създават вируси, превръщайки целия свят в блокирана зона, да не говорим за хилядите хора, които пострадаха или починаха от вируса. Моето послание до всички тях, различно от „благодаря ви шибано много”, е станете вегани!”

Гневната реакция на Адамс идва в резултат на многобройните теории за произхода на Covid-19. Една от тях твърди, че вирусът се е предал на хората след консумацията на месо от прилепи или панголини, заразени от прилепи. При много от случаите в Ухан бе установено, че заразените са посещавали „мокрия пазар” в града, където се продава прясно месо и морски дарове, което предизвика страховете, че купуването на месо може да е източник на заразата.

Браян Адамс обвини Китай за коронавируса и консумирането на месо от прилепи в яростен пост (видео и снимки)

Много от по-ранните случаи в Ухан обаче са били при хора, които не са посещавали често пазара. Това е един от факторите, които накараха други да предположат, че вирусът идва от една от двете лаборатории в Ухан, изучаващи коронавирусите или чрез изтичане на биосигурността на животинските екземпляри. Доналд Тръмп и членовете на неговата администрация подкрепиха тази теория, въпреки че научната общност почти единодушно отхвърли идеята, че вирусът може да е бил създаден от хора. Дори не е ясно дали Ухан е зоната, където първоначално вирусът се е пренесъл от животни на хора и все още няма научен консенсус относно източника на епидемията.

Мнозина знаменитости от световната рок и поп сцена се изказаха негативно по отношение на традицията в Китай да се ядат прилепи и други животни. Сред тях са Пол Макартни, дългогодишен вегетарианеци активист за правата на животните и китаристът на “Queen” Браян Мей.

Браян Адамс обвини Китай за коронавируса и консумирането на месо от прилепи в яростен пост (видео и снимки)

Браян Адамс неизменно присъства на музикалната сцена с нови песни от пробива си през 80-те години и неговия комерсиален успех през 1991 година с песента „Everything I Do I Do It For You.

Публикацията на певеца в Instagram даде повод на мнозина потребители да го обвинят в расизъм. Като някои от авторите се заеха да перафразират текстове от песните му като песента “Лятото на 69-та”.

„Хей, човече, когато си губихме времето,

Бяхме млади и расисти,

Трябваше просто да се отпуснем.”

„Чудя се дали Браян Адамс има някаква полза от Covid-19” написа друг потребител в Twitter и добави: „Не. Не харесвайте това.”

По-късно канадският изпълнител и автор на песни се извини с нов пост в Instagram на всеки, който се е почувствал засегнат от думите му.

„Извинявам се на всички, които се почувстваха обидени от вчеращната ми публикация. Не се извръщам от думите си, тъй като исках да обърна внимание върху чудовищната жестокост към животните, която се проявява в тези „мокри пазари”, които освен това са възможен източник на заразяване с вируса, а и да популяризирам веганството”, заяви Адамс в публикацията си. Той я обедини с изпълнение на част от песента си „Into The Fire” и допълни:

PETA станаха за смях, след като обявиха, че „любимец” било обиден термин за домашните животни

„Обичам всички хора и в мислите си съм съпричастен с всеки един човек, засегнат от пандемията по света.”

Браян Адамс обвини Китай за коронавируса и консумирането на месо от прилепи в яростен пост (видео и снимки)

Източник: Guardian

Видео: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции