<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 19 нови случая...

Бум на пациенти с други заболявания след “отварянето” на болниците (видео)

24 Май 2020
0 4367

Вече има смъртни случаи при тежки заболявания, неглижирани заради коронавируса, предаде Нова тв.

Пред телевизията националният консултант по кардиология проф. Иво Петров заяви, че заради страха от зараза, много пациенти са пропуснали дори задължителните си прегледи. А кардиолозите у нас запълниха часовете за прегледи за близо месец напред.

Според специалиста, в много голяма степен пациентите с кардиологични проблеми не са отишли до болницата заради карантината. Лекарите смятат, че много от случаите са били спешни, но страхът е спрял хората.

Бум на пациенти с други заболявания след &#8220;отварянето&#8221; на болниците (видео)

Проф. Петров описа ситуацията като бомба със закъснител и посочи, че след като беше дадена зелена светлина за прием на пациенти с планови интервенции, работата е скочила двойно.

“Ние се натъкнахме на пациенти, които за съжаление, изчаквайки да мине проблемът, бяха починали вкъщи и това се отрази доста болезнено дори и на нас”, сподели той.

Тежко болни хора остават без лечение заради извънредното положение

Според последният анализ на „Индекс на болниците”, приблизително 30% по-малко българи с кардиологични заболявания са потърсили лекарска помощ.

Лекарите смятат, че негативният ефект от временното спиране на диагностиката и плановите интервенции тепърва ще дава своето негативно отражение.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции