<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=120848" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандал в ефи...

Българин в Харков: Тази нощ беше може би най-страшната в сравнение с другите (видео)

02 Март 2022
0 3700

Като ужасна и може би най-страшната определи изминалата нощ в Харков българинът, живеещ в града, проф. Михаил Станчев. Късно вечерта – към 23:30 ч., са започнали да летят бомбардировъчните самолети и да нанасят удари, особено близко до неговото жилище. С жена му са спали в коридора.

Ракетна атака по телевизионната кула в Киев (видео)

„Бомбардираха със самолети и ракети танковото училище и кадетския корпус с шест ракети. По предварителни данни има загинали. Все още обаче точният им брой не е ясен. През нощта руснаците предприеха атака срещу казармата на училището за авиация в Харков. Също така десантът атакува военно-медицински център”, разказа проф. Станчев.

Българин в Харков: Тази нощ беше може би най-страшната в сравнение с другите (видео)

Българинът прекарва нощта в дома си. Обяснява, че бомбоубежище при него няма. „Това са едни мазета под жилищния блок. Това е временно решение, за да избягаш от самите удари. Тези мази стават опасни за хората, затова предпочетохме да си останем вкъщи”, разясни той.

Според него руският президент Владимир Путин е решил да действа доста по-откровено след неуспешните преговори между двете страни от понеделник. „Бомбардирайки не само военните обекти, но и жилищните сгради, които са наоколо”, уточни проф. Станчев. Той е излязъл да напазарува най-необходимото, но е имало бомбардировки близо до супермаркети, затова предполага, че се цели гражданите да останат без храна. 

Ракета удари сградата на областната администрация в Харков (видео)

Проф. Станчев вече обмисля евакуация. „Тук имаше влак за Лвов, но там не можеш да се качиш. Напомня ми за Гражданската война, когато стотици хора атакуват вагоните и те са натъпкани в купето. Предпочитаме да не рискуваме. Най-вероятно ще се евакуираме с кола”, посочи българинът, живеещ в Харков.

Той поддържа връзка с българите в Харков. Повече от тях остават в града, защото са възрастни. Млади семейства са тръгнали към Полша и България.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции