<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=65922" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Подпорната ...

Прокуратурата нареди проверка на “Алепу”, строежът приличал на сграда

05 Юни 2020
0 5221

Върховната административна поркуратура (ВАП) е наредила на началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) да извърши незабавна проверка на законността на строеж „Алепу вилидж“ в община Созопол, край т.нар. Св. Тома и Шофьорски плаж, пише Клуб Z.

Тази седмица стана ясно, че в защитената местност се е появило странно съоръжение. Установеното от прокуратурите до момента и отразеното в медиите обаче сочи, че брегоукрепителното съоръжение по-скоро прилича на сграда.

Проверката на плаж “Алепу” отрече очевидното: Четириетажната бетонна сграда не е сграда (видео и снимки)

Прокуратурата нареди проверка на &#8220;Алепу&#8221;, строежът приличал на сграда

Споменават се също асансьорна клетка и стълбище, което поставя въпроси за съответствие на изграденото с издаденото разрешение за строеж.

От ВАП пишат още, че проверката е от компетентността на ДНСК и следва да се установи  на място и по документи дали се спазват всички нормативни изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ), Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), подзаконовите нормативни актове по прилагането им, както и другите нормативни актове, свързани със строителство в защитени зони.

Прокуратурата нареди проверка на &#8220;Алепу&#8221;, строежът приличал на сграда

Резултатите от проверката следва да се представят на ВАП максимално бързо, с обобщен доклад, в който да бъдат отразени направените констатации, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях и за санкциониране на виновните лица, вкл. постановени административни актове, а в случай на извършено престъпление – да се предприемат незабавно действия по реда на НПК.

Ще бъде ли спрян строежът на хотел на плажа “Алепу”? (видео)

Иначе за събота е организиран голям протест пред сградата Народното събрание в София. Той ще започне в 10 ч. сутринта.

Събитието можете да проследите тук.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции