<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=6861" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вестник "Седмичен труд"

08 Септември 2014
0 87

У кого ще иде скунксът на “Господарите”

Би Ти Ви говорят за “нарушена прецизност”, Халваджиян – за намеса в  съдържанието  Между bTV и братя Халваджиян настъпи разрив. Макар че Магърдич  продължава да продуцира “България търси талант” и “Седем часа разлика”,  преди два месеца медията не поднови договора си с неговото предаване  “Море от любов”. Още по изненадващо е внезапното спиране на “Пълна  лудница” и “Господари на ефира”, чиито продуценти са той и брат му Джуди  Халваджиян.
В разпространеното от bTV съобщение се подчертава, че телевизията е  вложила огромни инвестиции в двете предавания, но се и намеква за  някакво нарушение на “дължимата по договорите прецизност” между двете  страни. Не се уточнява кой и защо не е прецизен, но прецизно е  изчислено, че рейтинговите резултати за изминалото шестмесечие на  “господарите” били с 28 на сто по-ниски от периода октомври 2009-март  2010, когато предаването стартира в ефира на bTV.
Известно е, че в телевизиите никой не е по-голям от рейтинга, но  зрителят се пита дали той не би бил по-висок, ако предаването беше  излъчено в по-гледаемо врене, а не от 23,30 ч. Или поне ако се бяха  запазили повторенията в по-удобен за масовата аудитория час. В последно  време шоуто беше показано в 16,30 ч. , когато работещите хора не са се  прибрали и практически огромен процент от феновете на предаването бяха  лишени от възможността да го следят, защото не са и от късните зрители.
А от “Глобал Вижън” казват, че в договора им с bTV е залегнало условието  “господарите” да се излъчват в праймтайма.
Така или иначе, предположенията на аудиторията са насочиха към  най-баналното обяснение: отново става дума за пари. От продуцентската  компания “Глобал Вижън” обаче твърдят, че отношенията им с телевизията  са се обтегнали последните няколко месеца заради опити за намеса в  съдържанието.
“Господари на ефира” винаги са държали на своята независимост и не сме  склонни да се поддаваме на влияние или натиск”, заявиха пиарите на  компанията. Ставало дума главно за избора на лицата, удостоявани със  скунксове, както и за някои репортажи, които били “ в противоречие с  интересите на телевизията”.
В сряда продуцентите /третият, освен братята Халваджиян, е Асен Чанков/  и водещите ще дадат пресконференция, на която ще изложат своите мотиви.
От “Глобал Вижън” заявяват, че апетитите към предаването от почти всички  телевизии не е стихвал през 9-те години от неговото съществуване.
Шефовете на екипа са убедени, че много скоро ще му манерят ефир. Времето  ще покаже дали bTV или продуцентите ще загубят от раздялата и кой ще  гушне, в края на краищата, скункса на “господарите”.

Емилия Димова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции

  • Подобни