<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Животни изда...

Ветеринар умъртви куче в общински приют с амониева селитра (видео)

02 Март 2020
0 662

Провеждат се проверки и разпити от полицията заради съмнения, че куче е убито по особено жесток начин в общинския приют в Несебър, съобщава бТВ.

 

Сигнал за инцидента е подала Миглена Георгиева, служител в приюта. Според нея, при рутинно обезпаразитяване на кучета, едно от тях е ухапало нейния колега Маргарит Киров. Случката разгневила управителя на заведението – ветеринарния доктор Николай Терзиев. Той се заканил да евтаназира кучето, защото било агресивно.

 

Когато Миглена и колегата ѝ се завръщат от лекарския кабинет, където му третират раната от ухапването, те намират въпросното животно в безпомощно състояние. Според служителката, то е пребито жестоко. Междувременно д-р Терзиев тръгнал да изпълнява заканата си да приспи завинаги кучето, но вместо евтаназин му инжектира амониева селитра, което е изключително болезнено и забранено от закона.

 

ИЗВЕРГ ОТРЯЗА КРАКАТА И ИЗБОДЕ ОЧИТЕ НА КУЧЕ В КЪРДЖАЛИ (СНИМКИ 18+)

 

Това предизвиква конфликт между него и служителката Миглена, като се стига и до физически сблъсък. Накрая животното е умъртвено и е хвърлено в трупна яма на територията на приюта, която не е обезопасена и откъдето могат да тръгнат зарази.

 

Тази дупка се използва от общината, за да се хвърлят труповете на умрелите делфини от плажа, разкри самият д-р Терзиев. Той каза, че е искал да се сключи договор с екарисаж за третиране на труповете на умрелите животни, но нямало пари за това в общинския бюджет. 

 

ШОФЬОР НАБИ СОБСТВЕНИК НА КУЧЕ, ЗАСТРАШИЛО ЖИВОТА МУ НА НАТОВАРЕН СКОРОСТЕН ПЪТ (ВИДЕО)

 

„Бях афектиран“, заяви лекарят, като призна, че е нарушил закона и наистина е умъртвил кучето с инжектиране на амониева селитра.

 

Трупът на убитото куче е иззет за аутопсия и се очакват заключенията на компетентните органи дали е било пребито и евтаназирано по жесток начин.

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции