<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58567" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Каналите на В...

Вечерен час и контрол на движението в големите градове иска Гешев (видео)

18 Март 2020
0 7581

Главният прокурор Иван Гешев предложи въвеждане на вечерен час и контрол на движението в големите градове, с цел овладяване на заразата с коронавирус в България.

„Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение. Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски лидери и специалисти по темата. Какво, ако не военно положение, е това, което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско. В състояние сме на война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще имаме“, заяви Гешев в интервю за Нова тв.

„Времето ни изтича. Трябва да се подготвим за най-негативните варианти. Ако искаш мир, готви се за война. Подозирам, че, ако не го направим, у нас ще стане същото, като в Италия и Испания. Не го казвам, за да създавам паника. Можем да преминем през тази ситуация, само ако сме организирани“, добави той.

Иван Гешев: Трябва да се мине в режим на военно положение, Банско под карантина (видео)

По думите на главния прокурор, държавните органи трябва да контролират нещата.

“Дали има струпване на хора, дали се нарушават правилата… Ако това не се случи, страната ни и здравето на хората ще пострадат. Партиите мислят прекалено за политическите последствия. Те не са се нагодили към това, че се намираме в криза. Призовавам правителството и парламентът да проявят отговорност към гражданите и да реагират. Ситуацията се развива с часове“, обясни той.

Гешев каза, че ако се налага, трябва да има вечерен час и контрол върху движението през деня.

Вижте във видеото какво още каза главният прокурор за извънредната ситуация.

Източник: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции