<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24630" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици хора ...

Взривиха устието на Велека, за да не залее пътищата

05 Януари 2017
0 8051

Река Велека беше почистена с взривове. Това се наложи след като бурното море вдигна нивото на реката, а от областната управа се уплашиха тя да не прелее. 

 

За целта са направени над 20 взрива в устето на реката, като в операцията са участвали и военни.

 

„В рамките на 5 часа военните групи прокараха около 100 метра диги, използвани са и взривове за разчистването устието на реката. Още от вчера реката има нормално оттичане. Проблемът е решен своевременно, а пътят е отворен и проходим“, обясни флотилен адмирал Мален Чубенков, командир на флотилия Бойни и спомагателни кораби-ВМС, цитиран от ureport.bg

 

НАША ЗРИТЕЛКА СНИМА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА РЕКА ТУНДЖА (ВИДЕО)

 

По-рано днес кметът на Царево Георги Лапчев обясни, че при снеготопене нивото на реката редовно се покачва и залива пътя, който води до границата с Турция. „И предвид това, че в предходните дни морето беше много бурно, нивото на реката започна да се вдига много бързо. През вчерашния ден за по-малко от два часа тя се вдигна с един метър и затова отправих искане до областния управител“, обясни той.

 

Според Лапчев тази превантивна мярка е навременна, защото предвид влошаването на времето има опасност Резово и Синеморец да останат откъснати с дни.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции