<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57625" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Взрив в цех на завод “Арсенал”, има ранени

11 Март 2020
0 847

Трима работници от Завод 4 на „Арсенал“ – Казанлък площадка “Мъглиж” са пострадали тази сутрин при инцидент, възникнал в склад към завода, съобщава NOVA.

Пострадалите са без опасност за живота – имат прорезни рани от счупени стъкла, откарани са в Спешния център на Казанлък за оказване на медицинска помощ. Това обясни Стойчо Крачолов, директор по специалните и административни въпроси на дружеството. 

Инцидентът е станал около 9:15 часа в сряда сутрин. Няма сериозни щети, както и опасност за живота на останалите работници в Завод 4.  

Във връзка с производствена авария в цех на завод „Арсенал“ в град Мъглиж, случила се в сряда, 11.03.2020 година, екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) пътува към мястото на инцидента. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон.

Инцидент в оръжейния завод “Арсенал” в Казанлък, има ранени

На място вече са и окръжният прокурор на Стара Загора, заедно със следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура.

В края на месец февруари 2014 година при взрив загина 63-годишен работник.

Взрив в завод “Арсенал” в Казанлък, има двама загинали (обновява се)

На 11-и и 12-и септември 2012 година имаше серия от взривове в оръжейницата.

На 21-ви юни 2011 година при друг инцидент пострада тежко една жена, която по-късно почина от раните си в казанлъшката болница.

„Арсенал” АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. 

Източник: NOVA

Снимка: “Булфото”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции