<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64425" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фики Стораро ...

Вижте кадри от побоя над българско семейство от група роми (РЕПОРТАЖ)

19 Май 2020
0 147102

Скъпи приятели, десетки пъти в Господарите сме ви показвали случаи на насилие – над деца, животни, възрастни хора, учители, лекари, полицаи, журналисти. Десетки пъти сме призовавали за справедливи наказания. Оказва се обаче, че насилието все повече се превръща в част от ежедневието.

Към нас се обърна младо българско семейство, което е станало жертва на агресия от група граждани от ромски произход във Видин посред бял ден. Във видеоразговор с нашата репортерка Виктория Симеонова родителите на две 11-месечни бебета споделиха за случилото се.

Чуйте как Прокуратурата коментира побоя над българско семейство във Видин (РЕПОРТАЖ)

На 15.05 бащата става свидетел как младеж кара с висока скорост и прави опит да паркира в близост до блока, в който живее младото семейство. Бащата попречва на шофьора да ги блъсне, като удря по капака на автомобила. След това шофьорът излиза и го заплашва със саморазправа.

На следващия ден младото семейство прави опит да излезе на разходка. Бащата с едно от бебетата в ръце е изненадан от двама агресивни граждани от ромски произход – мъж и жена, които го нападат. На място пристигат още двама и го бият с бухалки, а според свидетели имат и ножове. Жената на пострадалия излиза с другото бебе и с кучето си и към нея ромите също се проявяват агресия. Тя успява да се измъкне, докато нейна съседка взима второто дете. През това време ромите продължават да бият бащата на децата, като дори се насочват през оживено кръстовище към другия край на улицата. Част от случващото се е заснето от охранителни камери.

За щастие в момента на случващото се минава автомобил, в който по случайност е познат на семейството. Той слиза и се опитва да помогне на пострадалия мъж, вика и полиция.

5 минути по-късно полицията е на място, а извършителите са задържани. Трима от тях са с мярка за задържане под стража за 72 часа, а жената е пусната след 24-часов престой в ареста. Оказва се, че те са били под карантина, която са нарушили.

Младото  семейство няма да остави нещата така – те вече са наели адвокат и ще съдят агресорите, въпреки че са получили заплахи от тях и от техни близки.

Обръщаме се към властимащите с пореден призив за справедливост и за по-строги наказания за насилниците! Ще проследим как прокуратурата ще извърши проверка по случая и най-вече – каква присъда ще получат агресивните граждани.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • TodorGG

    21 Май 2020

    Липсата на ефективни присъди не е причина за агресията. Повече ефективни присъди - повече хора в затворите - повече закоравели престъпници, които не могат да се интегрират в обществото. Причината е липса на образование и култура - ако не си прочел 1 книга през живота си няма как да не се превърнеш в Орка и да ходиш да биеш хора по улиците.

Покажи всички Скрий

Реакции