<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64758" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ясновидка - б...

Вижте какво реши съдът за задържаните за побоя над семейство във Видин (РЕПОРТАЖ)

22 Май 2020
0 21900

Скъпи приятели, разказахме ви за поредния случай на агресия – младо семейство от Видин беше нападнато посред бял ден от група роми. Пред погледите на 11-месечните им деца, бащата и майката са били налагани с палки и бухалки. Мъжът е със средна телесна повреда, а страхът на семейството не ги оставя вече няколко дни.

Вижте кадри от побоя над българско семейство от група роми (РЕПОРТАЖ)

В интервю с нашата репортерка Виктория Симеонова зам.-административния ръководител на Софийската апелативна прокуратура прокурор Галя Маринова коментира случая. Тя показа увереност, че контролните органи прилагат строги мерки за ограничаването на подобни прояви и случилото се няма да остане без ефективни наказания за извършителите.

Чуйте как Прокуратурата коментира побоя над българско семейство във Видин (РЕПОРТАЖ)

Вчера Видинският районен съд взе решение да остави в ареста трима от обвиняемите, които и до момента бяха там с мярка задържане под стража за 72 часа. Четвъртата обвиняема първоначално беше пусната с мярка „подписка“, но днес съдът е решил да бъде под домашен арест. Тепърва ще стане ясно какви присъди ще получат извършителите. Според Наказателния кодекс за нанасяне на средна телесна повреда ги грози затвор от 2 до 10 години.

Днес проговори задържаната под домашен арест участничка в побоя. От думите й не стана ясно имали ли са бухалки ромите, или не. Нейната версия е, че жертвите на агресия са нападнали нея, сина й и мъжа й. Кадрите от случилото се обаче категорично показват друго.

Пострадалото семейство сподели, че продължава да се страхува и ще се бори за справедливост. Именно на такава се надяваме и ние.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Martin Iliev

    22 Май 2020

    Понякога си мисля че мангалите от малки ги учат да лъжат. Имат страх че нещо лошо ще се случи ако кажат поне веднъж истината. И все те са бити, подтискани и неразбрани....Паразити.

Реакции