<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=84476" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От "Moderna" са го...

ВМА спира “зелените коридори” за ваксиниране заради липса на дози

25 Февруари 2021
0 241

Военномедицинска академия обяви, че временно ще спре да имунизира желаещи граждани извън фазите на Националния ваксинационен план по т.нар. “зелени коридори”. 

Причината е изчерпване на наличните количества от ваксините. Досега ВМА имунизираше с дози от AstraZeneca хората, които не принадлежат към някоя от приоритетните групи от плана, но искат да се ваксинират веднага. 

Как да получите сертификат, че сте ваксиниран?

“Продължава ваксинирането по отделните фази съгласно Националния ваксинационен план на Република България и поставянето на втора доза на направените до момента имунизации”, посочват от ВМА в съобщението си.

Това означава, че лекарите от болницата ще продължат да обслужват пациентите от списъците с рискови групи – медицински персонал, учители и социални работници, членове на избирателни комисии, служители, участващи в поддържането на функционирането на основни за обществения живот дейности, възрастни хора и пациенти с хронични заболявания.

ВМА спира &#8220;зелените коридори&#8221; за ваксиниране заради липса на дози

В последните няколко дни ВМА се превърна в един от основните центрове за “зелените коридори”, след като откри общо 20 пункта за едновременно имунизиране. 

Към 23 февруари болницата отчете, че над 5000 души са били имунизирани в рамките на пет дни благодарение на свободния прием, като броят на желаещите се увеличаваше всекидневно.

Общият брой на ваксинираните граждани във ВМА от декември насам е над 10000. 

Проблемът с изчерпването на дозите от ваксините на AstraZeneca наложи и затварянето на денонощния кабинет за ваксинация на съседната УМБАЛ “Св. Иван Рилски”. 

Източник: ВМА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции