<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=63134" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 23 са новите с...

Втората лекарка с Covid-19 е починала, след като преди това е била излекувана (видео)

03 Май 2020
0 13821

Лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ е починала вчера. Тя е била диагностицирана с коронавирусна инфекция. Лекувана е в Окръжна болница, след което е изписана, тъй като е дала две отрицателни проби, а състоянието ѝ се е подобрило.

“Това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуването на този вирус”, заяви ген. Мутафчийски пред медиите.

Тя е била под домашно лечение, но внезапно състоянието ѝ се е влошило. Наложило се е да бъде интубирана, но е починала в спешния център.

„Обезпокоително е, че е излекувана. Днес се очаква резултатите от PCR-тест. Тествана е на място с положителна проба“, каза още той.

47 са новите случаи на Covid-19, спират сутрешните брифинги на Оперативния щаб (видео)

Италиански лекари също съобщават за девет души, които са прекарали коронавирусната инфекция, изписани са с отрицателни проби, но след това са приети отново с резаразяване.

“Неяснотите около протичането на заболяването продължават да са повече, отколкото това, което е установено за коронавируса”, обобщи ген. Мутафчийски.

Видео: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции