<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=85968" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въоръжени с м...

Въоръжени нападатели държаха футболните национали на Белиз като заложници за откуп (видео)

23 Март 2021
0 339

Футболистите от националния отбор на Белиз бяха държани няколко часа за заложници от въоръжени нападатели в Хаити при гостуване за квалификациите от Световното първенство през 2022, предаде bTV.

Играчите на Белиз кацнаха вчера в столицата Порт-о-Пренс с полет от Маями. Те били посрещнати от охрана, която трябвало да ги съпроводи до хотела. По пътя обаче охранителите изчезнали, а автобусът бил наобиколен от въоръжени нападатели на мотори.

Те поискали да се свържат с местната федерация и властите и поискали откуп. Не е ясно дали исканията на похитителите са били удовлетворени, но футболистите и щабът са били освободени и са се прибрали в хотела.

Въоръжени с мачете мъже нахлуха в дома на звезда на “Евъртън” и взеха жена му и децата за заложници

“Всички сме добре в хотела, но беше ужасно и продължаваме да сме в шок. С момчетата сме на сигурно място, но сме ужасени от събитията днес и сме отвратени от това, че бяхме застрашени по такъв брутален начин.”, споделил след случката капитанът на отбора Деон Макоули.

Очаква се решение на УЕФА дали срещата от КОНКАКАФ ще се състои след похищението. “Ягуарите” на Белиз никога не е играли на световно първенство. Хаити беше част от финалите за Мондиала през 1974 г.

Източник: bTV

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции