<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64410" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Белгия: най-с...

Ген. Мутафчийски: За първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени (видео)

19 Май 2020
0 6357

Днес за първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени с Covid-19 хора, съобщи на брифинг в Министерски съвет началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Изявлението му идва, след като тази сутрин стана ясно, че новите заразени с коронавирус у нас са 24, с което общият брой на инфекциите достигна 2259. В същото време 646 е общият брой на излекуваните, новите случаи на излекувани за вчера са 34.

24 са новите случаи на коронавирус у нас, продължава тенденцията на спад (видео)

„Ключовата дума при охлабването на мерките е да се преценяват рисковете много внимателно и всяка една мярка да е премерен риск. Това се случва постепенно и след внимателно обсъждане на ситуацията“, каза още Мутафчийски.

И добави: „Не трябва да се забравя, че каквито и да са мерките, които се охлабват, трябва да се спазва физическата дистанция и определени правила – как да се живее в тези нови условия, защото ние изхождаме от презумцията, че този вирус съществува, че има такава епидемия и че тя е смъртоносна. Това е нещо, върху което ние разсъждаваме и сме работили с тези принципи. Така са и всички държави, включително и международни авторитетни организации“.

Ген. Мутафчийски: За първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени (видео)

По думите на специалиста, нарушаванията на физическата дистанция, събирането на големи групи от хора, може да доведе до възникването на взривове от заболели и затова трябва всички здравни служби да бъдат нащрек.

Миролюба Бенатова вбеси генерал Мутафчийски (видео)

В този дух е и нотата на НАТО – да се подготвят военните здравни формирования за следващ удар, допълни ген. Венцислав Мутафчийски. По думите му, основната философия в писмото, изпратено от Алианса до България е, че всички военни здравни служби трябва да поддържат готовност и да поемат втори удар за контингентите, които обслужват.

Видео: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции