<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=69988" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът отложи ...

Геодезисти: Пътят до „Сараите“ всъщност води до плаж „Росенец“ (видео)

27 Юли 2020
0 7205

Преди време ние от „Господарите“ с помощта на общинските съветници от Бургас Константин Бачийски и Димитър Найденов ви показахме как общинският съвет в морския град взе решение да подари на фирмите-собственици на т.нар. „Сараи на Ахмед Доган“ цял общински път. Част от аргументите в защита на това предложение бяха, че пътят не води до никъде.

Бургаски общинари убеждавани да гласуват ЗА “Сараите на Доган” да станат частен терен?

За да провери това твърдение, Константин Бачийски посети мястото заедно с геодезист, с когото измериха координатите на границите на пътя. Според специалиста, всъщност не просто целият път е извън границите на частния имот, но и стига до самия плаж „Росенец“, както можете да видите и във видеото.

Същият плаж стана скандално известен преди две седмици, след като лидерът на „Да, България“ Христо Иванов не беше допуснат до него, което доведе до масов протест и ескалация на напрежението на мястото.

“Господарите” с горещ коментар за скандала около сараите на Доган

Утре, 28 юли 2020 г. от 9:00 часа предстои заседание на Общинския съвет в Бургас, по време на което ще се прегласува решението за смяната на собствеността на спорния път. Ако бъде взето решение пътят да отиде в ръцете на частните фирми-собственици на „Сараите“ това напълно забранява достъпа и до плаж „Росенец“ и ограничава желаещите да го посетят да го направят само по море, каквато беше практиката и до момента заради незаконно поставените на него бариери.

Граждани планират утре да протестират мирно пред залата, където ще се проведе гласуването, а ние от „Господарите“ ще проследим как ще протече то.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции