<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=98219" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

Георги Георгиев от БОЕЦ призна на Слави Трифонов, че той е подал сигнала за Петър Илиев

02 Септември 2021
0 5257

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев пусна предълъг пост във Facebook, с който обяви, че неговото име стои под сигнала за евентуално плагиатство на номинираният от “Има такъв народ” за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев.

Лидерът от Видин цитира и конкретните членове в Наказателния кодекс 172а и 173 (престъпления против интелектуалната собственост). Справка сочи, че единият текст предвижда и затвор до 5 години.

Георги Георгиев от БОЕЦ призна на Слави Трифонов, че той е подал сигнала за Петър Илиев
Снимка: БулФото

Тъй като се касае за евентуално престъпление от общ характер, това обяснява и защо правоохранителните органи са се заели с двукратния кандидат за министър (а според слуховете – и за премиер) на ИТН. А не примерно Етичната комисия или ощетената доц. Наталия Киселова да го преследва по частен ред…

“Сигналът е внесен на 09.08.2021г. , понеделник и е публикуван на официалния сайт и страница на БОЕЦ с прессъобщение до всички медии, публично и явно. В деня на интервюто на Петър Илиев. Очаквах отговори, вместо това видях арогантност, агресивно говорене и приказки за изтекла давност”, се казва в поста.

Георги Георгиев от БОЕЦ призна на Слави Трифонов, че той е подал сигнала за Петър Илиев

От БОЕЦ припомнят , че през март 2021г. внесоха подобен сигнал за плагиатство и срещу министър Маряна Николова от правителството на Бойко Борисов.

“Петър Илиев ни се предлагаше за вицепремиер по сигурността и министър на вътрешните работи. Ти го предложи, Слави. Въобще не ме интересуват отношенията ви и кой на кого е лоялен, като гражданин и като представител на най-активната антикорупционна организация в България мен ме интересува дали този човек е извършил престъпленията, за които бяха изнесени данни, или не”, заявява още Георгиев.

Георги Георгиев от БОЕЦ призна на Слави Трифонов, че той е подал сигнала за Петър Илиев

Постът на Георгиев идва ден, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов публикува свой, в който заяви, че атаката срещу Илиев е косвена атака срещу него, тъй като той го е номинирал за министър в проектокабинета на партията.

Слави Трифонов защити във фейсбук-пост обвинения в плагиатство Петър Илиев и отправи заплаха за съд

“Националната полиция да се интересува от една книга, при положение че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен.”

Нагло, арогантно, агресивно: да поговорим за интервюто на Петър Илиев

На финала има и спор за фраза, която самият Петър Илиев употреби в прословутото си интервю пред NOVA и която излиза, че… е изплагиатствал:

“И кажи на Петър Илиев че фразата “страх тресе кочината” е моя, разрешавам му да я ползва, ако цитира автора.

Слави, ти се грижи за Петър Илиев, ние ще се погрижим за Гешев и останалите слуги на мафията. БОЕЦ винаги си водим битките до край! И отговори на нашите въпроси.”

Арогантното поведение на Петър Илиев във въпросното интервю можете да си припомните в прикаченото видео.

Източник: Facebook

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции