<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=73036" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Цвета Караян...

„Господарите“ отново се „излъчват“ на площада (видео)

08 Септември 2020
0 2244

На 61-ия ден от протестите , върху стената на бившия партиен дом и настояща сграда на народното събрание бяха прожектирани клипове с полицейско насилие и неправомерни арести от протеста на 02.09. Сред клиповете се въртеше и този клип на „Господарите“:

Полицейски хайки, кръв и агресия посред нощ в центъра на София (видео)

Интересното е, че наши материали не за пръв път се излъчват по време на протести пред очите на депутатите. През 2013-2014 година по време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски, на екран срещу народното събрание се въртяха компилации от видеа на „Господари на ефира“, осмиващи, критикуващи и уличаващи тогавашното управление.

Христо Бисеров си бърка в носа

Златен скункс за Пламен Орешарски

Обама среща Борисов

Какво се случи, че 6-7 години по-късно, „Господарите“ отново са над главите на протестиращите срещу правителството?

Самият факт, че депутатите смениха сградата на народното събрание построена непосредствено след Освобождението, исторически и художествен паметник, за да позиционират представителтвото на държавата в монументалния паметник на репресивния режим на комунизма, известен като „Партиен дом“, вероятно говори сам по себе си. Остава да му върнат и петолъчката за пълен завършек.

Мечтата на тогавашните управляващи през 2013 г.  – да няма „Господари на ефира“ в национален ефир, се сбъдна по време на сегашните управляващи, но ние се радваме, че макар и само в интернет, активните и будни граждани със социална и политическа позиция, както през 2013г. , така и през 2020г. продължават да разпознават в „Господарите“ флагман на истината, разобличаващ политическите игрички, схеми и манипулации, извършвани за сметка на гражданските свободи и достойнство.

През 2013 година премиерът Орешарски подаде оставка след повече от една година протести срещу него, до този момент правителството на Борисов е издържало мaлко над 2 месеца, предстои да разберем дали и тази поява на „Господарите“ върху стените на властта ще стане предвестник на правителствена оставка.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции