<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=62976" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови 51 души с...

Грета Тунберг дарява 100 000 долара на ООН в борбата срещу COVID-19

30 Април 2020
0 2593

Шведската екоактивистка Грета Тунберг дари наградата си в размер на 100 000 долара, която спечели от датската фондация на Детския фонд в борбата срещу Covid-19, предаде NDTV. Средствата са дадени на Организацията на обединените нации и по-специално УНИЦЕФ.

“Подобно на климатичната криза, пандемията от коронавирус е криза на правата на децата”, каза 17-годишното момиче. „Това ще засегне всички деца, сега и в дългосрочен план, но най-силно ще бъдат засегнати уязвимите групи“, добави тя.

Грета Тунберг призова за „нов път“ след пандемията от коронавирус

И още: “Моля всички да се активизират и да се присъединят към мен в подкрепа на жизненоважната работа на УНИЦЕФ за спасяването на живота на децата, за опазването на здравето и продължаването на образованието им.”

Грета Тунберг дарява 100 000 долара на ООН в борбата срещу COVID-19

Детската агенция на ООН наскоро поиска допълнителни 85 милиона евро, за да води борбата с COVID-19 в Близкия Изток и Северна Африка. Сега УНИЦЕФ заяви, че средствата от Тунберг ще дадат тласък в тази битка.

Грета Тунберг обяви, че е изкарала коронавирус почти без да го усети

Иначе самата Грета Тунберг каза в края на март, че „вероятно“ се е заразила с коронавирус, след като изпитала симптоми на заболяването след пътуване до Централна Европа.

А във видеото по-горе можете да си припомните една от най-емоционалните речи на младата екоактивистка пред света. „Вие откраднахте моите мечти и детството ми с вашите празни думи“, каза Тунберг пред световните лидери на срещата на върха на ООН за климата в Ню Йорк през месец септември.

Източник: NDTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции