<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=100452" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Валери Симео...

“Демократична България” пожела коалиция и общи листи с “Промяната продължава”

20 Септември 2021
0 689

Един от лидерите на “Демократична България” Христо Иванов е заяви пред бТВ, че трябва да се проведе общ разговор с Кирил Петков и Асен Василев за общо явяване на изборите. Според Иванов, ако има и общи листи с кандидати за депутати, ще се привлекат повече гласове и така коалицията с “Промяната продължава” може да получи мандат за управление.

Защо еуфорията около Кирил Петков и Асен Василев може да се окаже пресилена

&#8220;Демократична България&#8221; пожела коалиция и общи листи с &#8220;Промяната продължава&#8221;

“Въпросът е как ще структурираме отношенията помежду си така, че да гарантираме, че промяната ще се случи”, заяви Иванов.

“Колкото по-рано можем да покажем способност да събираме идеи, хора и енергия, въпреки различията ни, толкова повече имаме шанс този субект да поиска мандат, да поиска първото място, да поиска доверието на обществото”, смята Иванов.

Един от сериозните проблеми пред тази коалиция е заявката на Петков и Василев да подкрепят Румен Радев за президент, докато “Демократична България” искат да издигнат своя фигура.

“Ако можем да се разберем за перспектива с ясна надежда, да има консолидация, която ще гарантира управление, сигурен съм, че това послание ще привлече много повече гласоподаватели и ще може да бъде добра платформа да разрешим другите различия”, каза още Христо Иванов.

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции