<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60215" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Депутат от ДПС е дал положителна проба за коронавирус

31 Март 2020
0 1081

Депутатът от ДПС Хасан Адемов е дал положителна проба за корона вирус, съобщи на извънреден брифинг председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя отказа да коментира как Адемов, който е и бивш социален министър, се е заразил.

Положителната му проба може да доведе до налагане на 14-дневна карантина на всички депутати, а оттам – и до невъзможност да се гласува актуализацията на бюджета, за която правителството настоява, за да има повече средства за борба с епидемията.

Засега не е ясно дали депутатите ще бъдат поставени под карантина. В сряда започва изследване на всички народни представители. Ден по-късно ще се тестват и всички служители на парламента.

Караянчева обясни, че шефът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски е бил уведомен. Засега решението е да се изчакат резултатите от тестовете. След това ще се преценява какво да се прави.

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Blagovest Cvetanov

    01 Април 2020

    Очакваме карантина на контактните лица! Правилата са еднакви за всички! Неплатен отпуск за депутатите. Изникват въпроси като "Сега как ще се съберат да гласуват нов заем от 10 милиарда?" и "Ако не може да работи Народното събрание кой ще удължи извънредното положение?"

Реакции