<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61229" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха ж...

Джордж и Амал Клуни дариха над $1 милион за борба с щетите от коронавируса (видео и снимки)

09 Април 2020
0 946

Джордж и Амал Клуни дариха безвъзмездно над 1 милион долара за хората, загубили работата си в Холивуд, както и за британската НЗС, пише DailyMail.

58-годишният актьор и 42-годишната адвокатка на човешките права са разпределили дарението си в шест различни фонда, всеки от тях включващ суми от стотици хиляди долари.

Парите са предвидени за колеги на Клуни, които са останали без работа и доходи в Холивуд, след като филмовата индустрия бе блокирана от мерките заради коронавируса.

Джордж и Амал Клуни дариха над $1 милион за борба с щетите от коронавируса (видео и снимки)

Семейство Клуни са дарили по 250 000 долара за всеки от трите фонда „Motion Picture & Television Fund” (MPTF), „SAG-AFTRA Fund” и „Mayor’s Fund for Los Angeles”.

Награденият с Оскар актьор е член на борда на MPTF, който съществува, за да подкрепя служителите в индустрията, когато стане нужда, както и при пенсионирани деятели на киното, а напоследък и във връзка с пандемията от Covid-19.

Джордж и Амал Клуни дариха над $1 милион за борба с щетите от коронавируса (видео и снимки)

Фондът “SAG-AFTRA” пък цели неотложна финансова помощ и здравни застраховки за артисти, изпаднали в нужда, като в момента предлага безвъзмездно средства в помощ на членовете си с премии за здравно осигуряване, храна и медицинска помощ.

„Mayor’s Fund” подкрепя най-необходимото за болниците и медицинския персонал, които са на първа линия в борбата с коронавируса, както и за бездомни и безпомощни хора от Лос Анджелис.

Останалите 300 000 долара ще бъдат разпределени между „Ливанската хранителна банка”, регионът Ломбардия, както и „Националната здравна служба” на Обединеното кралство.

„Ливанската хранителна банка” се грижи за изхранването на възрастни, болни и хора с увреждания или хронични заболявания, самотни майки, сираци и такива, които не могат да се трудят в ситуацията на пандемия.

Парите за региона Ломбардия са предназначени за лекуването на хора, инфектирани с вируса Covid-19, докато париете за НЗС ще отидат за болниците и медицинските работници на първа линия.

Джордж и Амал Клуни дариха над $1 милион за борба с щетите от коронавируса (видео и снимки)

Джордж и Амала Клуни ще строят отделна къща за пазачите на имението им, струващо $15 000 000 (видео и снимки)

С жеста си семейство Клуни се присъединява към нарастващия списък със знаменитости, които отделят лични средства, за да помогнат на нуждаещите се в кризата, предизвикана от пандемията с коронавирус. Списъкът включва имена като Карди Би, Риана, Лейди Гага, Джей Зи и др.

Източник: DailyMail

Снимки: Wire Images, Getty Images

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции