<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=77333" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вече над 48 ми...

Доц. Кунчев: Един и същи човек може да влезе втори път в статистиката на новозаразените

05 Ноември 2020
0 3230

Скъпи приятели, вчера ви представихме разказ на заразен с COVID-19, който повече от 14 дни не е получил предписание за карантина от РЗИ, нито опитите му да се свърже с институцията са се овенчали с успех.

Как РЗИ игнорират над 2 седмици заразен с COVID-19 (РЕПОРТАЖ)

Нашата репортерка Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отидоха на днешния брифинг на Министерство на здравеопазването, за да се опитат да получат отговори на въпросите, които поставихме в разговора със заразения. Макар и лаконично, министър Ангелов призна, че има организационен проблем с връчването на предписания, но обясни, че за разрешението му ще търси съдействие от Министерството на вътрешните работи. Доц. Кунчев оправда РЗИ с големия брой новозаразени, но също не изключи възможността институциите да реагират бавно в някои случаи.

След брифинга отправихме един незададен въпрос към доц. Кунчев – какво се случва след изтичането на карантината на доказано заразените и автоматично ли те се превръщат в излекувани. От отговора му стана ясно, че не просто те се водят излекувани, но при нови симптоми и удължаване на карантината, те влизат в статистиката като новозаразени.

Проф. Кантарджиев: Получих сигнали, че Covid-19 се лекува с вода и газове (РЕПОРТАЖ)

Е, скъпи приятели, ние продължаваме да следим COVID-19 обастановката в страната, а вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции