<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови 6 души в ...

Щабът иска още по-строги мерки срещу коронавируса, след 30% увеличение на заболеваемостта само днес (видео)

14 Март 2020
0 11094

По-строги мерки предложи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски във връзка със ситуацията с коронавируса у нас.

Той посочи, че България е отбелязала 30% увеличение на заболеваемостта за един ден. Припомняме, че регистрираните случаи у нас вече са 41.

„Днес по централни места в София животът продължаваше сякаш без никакви смущения. Може би е добре, че нацията ни има кураж, но не бива да сме лекомислени. Към нас се задава една епидемия, която е нечувана досега в човешката история“.

По неговите думи, сме изпаднали в дребнотемие след обявяването на извънредно положение, което не е редно.

 “Не питайте какво държавата прави за вас, а какво вие правите за държавата си”, добави професор Мутафчийски.

Още 4 случая на коронавирус у нас, общата бройка нарастна на 41

“Ще предложа на Министерски съвет да приложи най-строги мерки. Не може да се посяга на това, без което не можем – хранителните магазини и аптеките. Но моля ви, не ме питайте за фризьорските салони, защото това означава, че не сте разбрали какво се случва”, каза Мутафчийски.

Професорът добави още, че банките и държавата ще продължат да работят в услуга на гражданите. Сега обаче „не е време за купон“, заяви той.

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции