<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Един от най-скъпите адвокати в Гърция застава зад българина, обвинен в поръчков разстрел

10 Април 2019
0 5415

Обвиненият в убийството на бизнесмена Янис Макрис в Атина през октомври миналата година българин заяви пред съдия, че е бил на почивка и няма нищо общо с убийството.

 

 

 

Серафим Райчев, който е на 31 години, остава в ареста в южната ни съседка. Днес той е имал кратък разпит от съдия-следовател. Планира се заподозреният да отиде в затвора, докато съдията събира доказателства по делото и се започне евентуален процес.

 

 

 

В същото време Александрос Ликурезос, адвокат на българина, заяви, че неговият клиент е отговорил на няколко въпроса и е отхвърлил обвинението в убийство. По неговите думи, нашенецът просто е бил в Гърция на ваканция и това е всичко.

 

 

Ликурезос е един от най-прочутите и скъпи адвокати в Гърция, отбелязва изданието. Той пое случая в понеделник, замествайки предишния адвокат на обвинения Апостолос Литрас.

 

 

Янис (Джон) Макрис, бизнесмен от Сидни с връзки с организираната престъпност, бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври. Полицията смята, че става дума за поръчково убийство, наредено от неизвестна фигура от подземния свят.

 

Миналия вторник 31-годишният Серафим Райчев бе арестуван в Атина и обвинен в убийството на Макрис. Атински детективи твърдят, че той е професионален убиец, който се е върнал в Атина от София на 2 април за друга работа. Заподозреният живее в България, но има и канадско гражданство и се смята, че е имал бизнес с татуировки в Канада. Твърди се, че полицията има свидетел, който е идентифицирал заподозрения като човека, засечен от видеокамерите да застрелва Макрис.

 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции