<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=63796" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена подкара ...

Жената с Covid-19, прибрала се от Нидерландия, е била с пневмония още в самолета (видео)

12 Май 2020
0 7378

44-годишната жена, завърнала се от Нидерландия в Хасково е пристигнала с видими симптоми на Covid-19, пише бТВ. Това съобщава изпълнителният директор на болницата в Хасково д-р Георги Гелов.

Жената с Covid-19, прибрала се от Нидерландия, е била с пневмония още в самолета (видео)

„На 9 май вечерта жената постъпва със симптоми на двустранна бронхопневмония – температура, кашлица и задух, като симптомите са поне от седмица. Това означава, че тя е била болна, когато е пътувала със самолета“, обясни шефът на болницата.

В момента пациентката е в средно-тежко, но стабилно състояние с лек задух. Лекуват я според приетите международни инструкции за лечение на коронавирусни пневмонии.

По думите на д-р Гелов недостиг на персонал, легла или предпазни средства в болницата в Хасково няма.

58-годишен мъж от Хасково е поредната жертва на коронавируса у нас

Към момента в областта има 16 души с коронавирус, завърнали се от Нидерландия, от общо 27 регистрирани случая. За щастие те не живеят в компактен район, а са пръснати в три общини.

Стотици се наредиха за марихуана, след като Нидерландия обяви, че затваря кофишоповете заради коронавируса (видео и снимки)

В инфекциозното отделение на областната болница са настанени майка и син, завърнали се в родината преди две седмици.

Състоянието на сина е добро – втората му проба за COVID-19 е отрицателна и той предстои да бъде изписан. Майка му обаче продължава да е в тежко състояние. 10-ти ден е на апаратно дишане, въпреки че е стабилна. Лекарите долавят леко подобрение, което им дава надежда, че тя ще успее да пребори болестта.

Източник: бТВ

Снимкa: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции