<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=91720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво се обър...

“Завръщане към корените”: уругвайският “Данубио” отново посвети фланелка на България

16 Юни 2021
0 383

Ние сме “Данубио”, благодарение на доня Мария Минчеф де Лазароф, която предложи името в знак на почит към реката в родината ѝ”.

С тези думи уругвайският футболен “Данубио” представи третия си екип за сезона. От клуба отново посветиха фланелката на връзката с България, пише “Дневник”.

Уругвайският футболен клуб Данубио посвети екипа си на България (снимка)

&#8220;Завръщане към корените&#8221;: уругвайският &#8220;Данубио&#8221; отново посвети фланелка на България

От вътрешната страна е поставен надписът: “Завръщане към корените”, като са очертани картите на България и Уругвай.

“Данубио”, което в превод от испански означава Дунав, привлече внимание преди година. Тогава на фланелките беше изписан част от текста на българския химн.

В създаването на клуба през 1932 г. са участвали членове на българско семейство – братята Михаил и Иван Лазарови, наричани в страната Мигел и Хуан. Името на отбора идва от майка им Мария Лазарова.

Според публикации в уругвайски издания, първоначално тя предложила да е Марица, но на останалите членове това им се сторило женско. Затова се спрели на името на друга река – Дунав. Стадионът на клуба носи името на Мария Лазарова.

От “Данубио” са тръгнали някои от големите звезди на уругвайския футбол като Алваро Рекоба, Диего Форлан и Единсон Кавани.

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции