<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=81865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Евронюз" изл...

Започна почистването на боклуците от река Искър при Своге (снимки)

16 Януари 2021
0 844

Започна почисването на плаващите боклуци при стената на ВЕЦ “Своге”, видно от снимки, публикувани от БулФото.

Това стана, след като вчера на извънредно правителствено заседание се реши отпускането на 220 000 лв за почистването на коритото на река Искър от събралото се огромно количество боклуци след обилните дъждове наскоро. По данни на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров “между 10 и 12 декара е боклукът”.

Започна почистването на боклуците от река Искър при Своге (снимки)

В специален материал за плаващите боклуци край Своге “Евронюз” посочва, че реката в района на водноелектрическата централа край града е събрала плътна покривка с дебелина 40 см и е с големината на футболно игрище.

“Евронюз” излезе с репортаж за огромното замърсяване на река Искър край Своге (видео)

По-голямата част от битовите отпадъци са достигнали мястото по 40-километровото течение от столицата София като по пътя си са се смесили с нападали дървета от непочистваните от години стръмни брегове на реката. ВЕЦ-ът се явява първата преграда на Искър по пътя към устието в Дунав.

Огромни количества боклук плава по река Искър след наводненията (видео)

Започна почистването на боклуците от река Искър при Своге (снимки)
Снимка: FB/Бойко Борисов

“Кметът и областният управител възможно най-бързо да започнат дейностите по почистването. Намерете вариант веднага да се влезе и да се чисти. Ако може още утре да се започне. До последния отпадък трябва да се изчисти. На нас не ни е безразлична екологията”, заяви премиерът Борисов вчера и получи благодарности от кмета на Своге Емил Иванов.

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции