<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=77260" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Репортер на Б...

Защо 5 месеца по-късно пътят до “Сараите на Доган” в Росенец все още е с неясна съдба? (РЕПОРТАЖ)

05 Ноември 2020
0 1226

Скъпи приятели, още през юни ви разказахме приказката за щедрия общински съвет в Бургас, който подарява пътища, поликлиники, а вероятно и други общински собствености на фирми със спорна, но близка до властимащите репутация. Тогава съветниците Константин Бачийски и Димитър Найденов разкриха как е било гласувано прехвърлянето на собствеността над общински път, стигащ до плаж Росенец в частните ръце на фирмите-собственици на известните като „Летни сараи на Доган“.

Бургаски общинари убеждавани да гласуват ЗА “Сараите на Доган” да станат частен терен?

Месец по-късно беше организиран масов протест на плажа край Росенец, който събра хиляди протестиращи и контрапротестиращи на място. Именно този протест се превърна във водещ мотив на протестите в цялата страна. Това принуди общинските съветници от ГЕРБ да внесат докладна-записка, с която да поискат отмяна на взетото през април скандално решение и връщането на пътя в общински ръце.

Общината в Бургас си връща пътя до сараите на Доган след протести (снимки)

След като напрежението беше потушено, се оказа, че новото решение на общинския съвет е така формулирано, че подлежи на обжалване. Това прави напълно възможно връщането на пътя обратно на фирмите-собственици на „сараите“. Именно затова общинският съветник Константин Бачийски отново застана пред нашата камера и обясни какво предстои оттук нататък и защо остава с впечатление, че общината е хвърлила прах в очите на хилядите протестиращи с лятното решение, което на 16 ноември ще се гледа в Съда. В интервю с нашата репортерка Виктория Симеонова Бачийски изрази притесненията си, че е възможно да се наложи отново хиляди хора да протестират, за да освободят плажа край Росенец. Въпреки опита му да аргументира решението на общинския съвет през лятото, от администрацията в морския град не са приели предложенията му и са оставили решението без правни аргументи, което го прави лесно за обжалване по съдебен ред.

Скъпи приятели, ние продължаваме да следим тази тема, а вие сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции