<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=83929" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фенове с отво...

Извънреден брифинг на ЦСКА-София: Раздават акциите на клуба на всички желаещи на безценица (видео)

16 Февруари 2021
0 814

Ръководството на ЦСКА-София даде пресконференция на стадион “Българска армия” за бъдещето на клуба. Това се случва само часове, след като мажоритарният собственик Гриша Ганчев заяви, че заедно със съдружника му Юлиян Инджов се оттеглят.

Реакцията на Ганчев дойде късно вечерта в понеделник и съвпадна с позицията на недоволство, изразено от една от фенските организации – “Офендърс”, във връзка с подготвяната продажба на голмайстора Али Соу в Русия. До този момент такъв трансфер официално не е потвърден.

Гриша Ганчев обяви, че се оттегля от ЦСКА (видео)

Извънреден брифинг на ЦСКА-София: Раздават акциите на клуба на всички желаещи на безценица (видео)

“Гриша Ганчев е категоричен в намерението си да се оттегли. Той казва, че в настоящата ситуация е в невъзможност да продължава да го издържа. Собствениците ще изчистят задълженията на ЦСКА до две седмици, а акциите ще бъдат подарени”, каза изпълнителният директор на клуба Пламен Марков.

По думите му, акциите на клуба ще бъдат раздавани на безценица на всички желаещи да инвестират в него.

Той уточни, че футболистите и треньорите “няма за какво да се притесняват и всичко е осигурено до края на сезона”. “За някакъв период от време няма да има проблем, да кажем до завършване на сезона клубът е осигурен”.

Фенове с отворено писмо към Гриша Ганчев: Не позволявайте ЦСКА да стане заложник на политическа игра

Извънреден брифинг на ЦСКА-София: Раздават акциите на клуба на всички желаещи на безценица (видео)

На въпрос за причните за решението на Ганчев, директорът отговори: “Включително и декларацията на феновете, че клубът не се развива и не е сред европейските грандове”.

“Условията са много тежки, възможностите за бизнес са много ограничени и аз мисля, че това също влияе”, коментира Марков. “Мисля, че има много положителни неща, които са направени, започнаха и трансфери на Запад”.

“Господин Ганчев води битки на много фронтове, с нашите съперници във футболен аспект, знаете и делата, които са му заведени. Бих казал, че е преляла капката на търпението му. Аз имах среща с него тази сутрин, опитвайки да променя решението му да не е окончателно, но не мисля, че мога да му повлияя”, каза още Марков.

Според изпълнителния директор на ЦСКА-София, ако Ганчев се оттегли клубът ще изпадне в състояниието, в което той го пое, но без задължения.

Видео: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции