<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57226" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

И без коронавирус инфекциозните отделения у нас са пълни

05 Март 2020
0 281

Всички проби, взети за изследване на пациенти със съмнения за коронавирус, са отрицателни. Това съобщи началникът на ВМА ген. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг пред болницата, цитиран от “Сега”.

 

12 проби са направени през денонощието в националната референтна лаборатория, 12 проби са изследвани във ВМА, и три – във Варна. Впоследствие шест от пробите са разменени между лабораториите за по-голяма сигурност на резултатите. 

 

Междувременно във ВМА са приети 11 души, които ще бъдат тествани днес, а пробите им ще са готови следобед. Вчера вечерта пък са изписани двама души от пациентите под карантина, а днес ще бъдат изписани още трима. 

 

Инфекциозните отделения в страната вече са пълни, особено в Източна и Централна България, допълни ген. Мутафчийски. В Благоевград няма нито едно свободно легло в инфекциозните клиники. 

 

РАКИЯ VS. КОРОНАВИРУС – БИТКАТА НА ГОДИНАТА! (ВИДЕО)

 

Заради усложнената епидемиологична обстановка заради грип тип Б, още днес от Националния кризисен щаб ще изпратят писмо до Министерството на здравеопазването и ресорните служби, отговорни за болничното лечение, да свикат на среща директорите на областните болници.

 

На срещата трябва да стане ясно какви са силите и средствата, които могат да бъдат отделени, ако се наложи лечение на болни от коронавирус при положение, че всички легла в инфекциозните отделения са заети. 

 

Източник: “Сега”

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции