<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24702" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Какви ще са цените на чадърите и шезлонгите по морето това лято?

11 Януари 2017
0 1174

Чадър или шезлонг на плажа през лятото ще струват между 0.36 лв. на къмпинг "Нестинарка" до 8 лв. на Свети Влас. Това показват резултатите от първите шест нови 20-годишни концесии, одобрени от правителството.

 

 

На плажа в Обзор летовниците ще плащат общо 6 лв. за чадър и шезлонг (по 3 лв. за всяко), на къмпинг "Оазис" – 12 лв., а на "Дюни Юг" – 14 лв. Най-скъпата сянка от 16 лв. ще бъде на Свети Влас – селото, което стана град с помощта на предприемачите братя Диневи и яхтеното им пристанище, пише mediapool.bg. 

 

Концесионерите се задължават през следващите 20 години да не променят цените на чадъра и шезлонга на плажа, е посочено в съобщението на Министерството на туризма. От стартиралите през декември осем концесионни процедури не са приключили две – за плажовете "Бургас север" и "Поморие централен", заради обжалване на процедурата в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Въпреки че законът позволява процедурите да бъдат завършени, е взето решение да се изчака до официално становище от страна на КЗК, за да се разсеят каквито и да е съмнения, се казва в съобщението на Министерството на туризма.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции