<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Дисниленд" с...

Какво да не пипаме и колко време стои коронавирусът върху повърхности? (видео)

17 Март 2020
0 16130

„Борбата с коронавируса има няколко насоки. Първият ключов момент са административните мерки, които правителството взе навреме. Вторият е личната хигиена. Вирусът се задържа във въздуха твърде кратко. Най-дълго време остава по металните елементи. Входните врати са много опасни”. Това сподели в ефира на сутрешния блок по NOVA проф. Емил Воденичаров от катедра „Хигиена” в Медицинския университет в град София.

Частни лаборатории у нас ще правят бързи тестове за коронавирус

Той потвърди твърдението, че проникването на вируса става чрез лигавиците, а именно през очите, носа и устата.

Италианци борят коронавируса с песен от балкона (видео)

„Най-голям виновник за пренасянето на това тежко заболяване са ръцете. Те трябва да се мият при всяко хранене и вземане на лекарства. При жените е важно ръцете да са чисти и при гримиране, както и когато си поставяме контактни лещи на очите. Миенето на ръцете трябва да става със сапун“, допълни проф. Воденичаров.

По думите му най-мръсен аксесоар всъщност се оказва телефонът ни. “При почистване вкъщи и липса на дезинфектант може да се използва белина, както и парочистачка”, завърши още проф. Воденичаров.

Повече информация вижте във видеото.

Източник и видео: NOVA

Снимка: www.fda.gov

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции